SFEERVOL DINEREN

DE HEERLIJKE KEUKEN VAN DE DIKKE VAN DALE!

Onze open keuken biedt een verscheidenheid aan heerlijk verse gerechten. Zowel aan de vlees, vegetarische en vis liefhebber is gedacht. Het kan voorkomen dat je iets niet lust, niet kent of een kleinere portie wenst. Onze bediening informeert je graag over ons menu en de mogelijkheden. Een privé- of zakelijk diner is ook bij ons mogelijk. Dit kan zowel in ons restaurant als in de vergaderzaal die hier speciaal voor is ingericht. Een reservering stellen wij hiervoor op prijs om zo in alle behoeften te kunnen voorzien.

IN ALLE RUST DINEREN

Wanneer je liever met vrienden of familie geniet van een persoonlijk diner kan dit in onze schitterende eetzaal. De eetzaal biedt plaats aan ongeveer 18 personen waar ongestoord en in alle rust gegeten kan worden. Wij bieden je de ruime keus van onze dinerkaart, maar een zelf samengesteld menu is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden of wilt reserveren, neem dan contact met ons op. We helpen je graag aan een geslaagde avond.

Wij houden ons aanbod graag divers en onze chef werkt graag aan nieuwe gerechten. Daarom veranderen we regelmatig onze menukaart. Hieronder vind je ons huidige menu.

 

Soepen

Geserveerd met  brood en kruidenboter


Tomatensoep met basilicumroom en pijnboompitten  –  € 5.25

Mosterdroomsoep met bacon  –  € 5.25


Maaltijdsalades

Geserveerd met brood en smeersels


Salade gegrilde kip  –  € 10.50

Abrikozen, ui en kruidendressing

Salade De Dikke van Dale  –  € 11.50
Tomaat, olijf, geitenkaas, champignons en bacon

Salade biefstuk  –  € 12.50
Taugé, prei, ui en cashewnoten

Vissalade  –  € 12.50
Gerookte zalm, gamba’s, radijs en zoetzure komkommer


Voorgerechten


Broodplankje met smeersels  –  € 5.75

Proeverij van voorgerechten  –  € 11.75 p.p. Te bestellen vanaf twee personen

Carpaccio met Amsterdamse ui, Tynjetaler en gerookte amandelen – €10.50

Gegrilde gamba’s met tomaat en munt  –  € 9.75

Gerookte zalm met citroenolie en zoetzure venkel  –  € 8.75

Geitenkaas met rode biet, noten en knoflookbruschetta  –  € 7.75


Hoofdgerechten

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, salade en een saus naar keuze

VLEES

Rib-eye    350gr. € 37.50   250gr. € 28.50

Entrecote  –  € 27.50

Flank steak  –  € 24.50

Black Angus biefstuk  –  € 21.50

Dry Aged Burger  –  € 16.50
Op een brioche bol met tomaat, komkommer, ei, ui en Tynjetaler

Langzaam gegaarde varkensnek  –  € 19.50

Grillplank  –  € 25.50 p.p.
Voor twee personen: rib-eye, flank steak, Black Angus biefstuk, sparerib en kipsaté. 

Tomahawk  –  ± 1000 gr. € 32.50 p.p.
Voor twee personen: steak van Iers “grain fed” rib-eye aan het bot.

Spareribs  –  € 19.50  huisgemarineerd

Kipsaté  –  € 19.50 met satésaus, kroepoek en atjar

We werken met Australisch grain fed rundvlees. Dit betekent dat het vee een speciaal graandieet krijgt, waardoor het vlees mooi gemarmerd is. Dit vet smelt bij de bereiding en zorgt voor een heerlijk rijke smaak en ongekende malsheid.

Liefhebber van ultiem sappig vlees? We maken het voor je klaar in onze Broiler. Deze unieke gesloten grill –geïmporteerd uit Amerika– bereikt een temperatuur van maar liefst 1000°C. Dankzij die enorme hitte schroeit het vlees meteen dicht. Zo blijven alle sappen en smaken behouden. We laten het even rusten voor we serveren. Vervolgens kun jij genieten van mals vlees zoals je nog nooit eerder geproefd hebt.


VEGETARISCH


Polenta met courgette en hazelnoot  –  € 14.75

Risotto met paddenstoelen en spinazie  –  € 14.75


VIS


Zalmforel met saus van gepofte kappertjes  –  € 18.75

Gebakken kabeljauw met peterseliesaus  –  € 19.75


Extra te bestellen garnituren:


Gepofte aardappel  –  € 2.50
Risotto  –  € 4.00
Roomspinazie  –  € 3.75
Maiskolf  –  € 2.75
Gefrituurde uien  –  € 3.75
Geroosterde prei  –  € 3.75


Sauzen:


Jus de veau  –  € 2.75
Bearnaisesaus  –  € 2.75
Chimichurri  –  € 2.75
Pepersaus  –  € 2.75
Hollandaisesaus  –  € 2.75
Gepofte-knoflooksaus  –  € 2.75


Nagerechten


Chocolade verrassing  –  € 8.75

Cheesecake met rood fruit en crumble  –  € 8.25

Licor 43 dessert met roomijs en sinaasappeltuille  –  € 8.75

Tarte tartin van onze eigen appeltaart met roomijs en slagroom  –  € 7.25

Kaasplankje met kazen van De Zuivelhoeve  –  € 9.75
Lekker met een glaasje 10 years old tawny port

Koffie met friandises  –  € 5.50


Kindergerechten

Te bestellen tot en met 12 jaar


Kopje soep  –  € 3.00

Toast met gerookte zalm  –  € 5.50

Pasta met ham, tomatensaus en gesmolten kaas  –  € 6.50

Kipsaté met friet  –  € 8.75

Spareribs met friet  –  € 8.75

Kroket met friet  –  € 5.50

Frikandel met friet  –  € 5.50


Wijnkaart


WIT
   – 
Glas  –  Fles

Cépage Sauvignon Blanc (Frankrijk)  –  € 3.85  –  € 18.75
Een aangename frisse wijn met geur van groene appel

Domain Du Bosquet Chardonnay (Frankrijk)  –  € 4.10  –  € 21.00
Volle stevige smaak met aroma’s van rijp fruit en hout

Marques De Riscal Rueda (Spanje)  –  € 4.80  –  € 23.50
Gemaakt van de Verdejo druif. Zeer aromatische aroma’s van tropisch fruit en bloemen

Pomino Bianco (Italië)  –  € 5.50  –  € 29.00
Gemaakt van de chardonnay en Pinot Blanc druiven. Zeer verfrissende wijn met aroma’s van passievrucht en appel. Met tonen van cederhout en vijgen

Chablis (Frankrijk)  –  € 42.50
Karakteristieke Chablis van wijnhuis Joseph Drouhin. Van de chardonnay druif met fruitige geur van mint en citroengras

St. Kilian Mainzer Domherr (Duitsland)  –  € 3.85  –  € 18.75
Licht zoete wijn met een verfrissend zuurtje. Geuren van appel en perzik


ROSÉ  –  Glas  –  Fles

Croix D’or (Frankrijk)  –  € 3.90  –  € 18.75
Een frisse en fruitige rosé met de geur van veldbloemen en bosbessen

AIX (Frankrijk)  –  € 5.75  –  € 29.00 –  Magnum: € 58,00
Internationaal veelvuldig in de prijzen gevallen rosé uit de Provence. Gemaakt van de Grenache, Cinsault en Syrah druif. Een fris, fruitige, ronde harmonieuze smaak met lange afdronk

Rosé d’Anjou (Frankrijk)  –  € 3.85  –  € 18.75
Een mooie balans tussen fris en zoet met aroma’s van bosvruchten


ROOD  –  Glas  –  Fles

Cépage Merlot (Frankrijk)  –  € 3.85  –  € 18.75
Mooie geuren van bessen, bramen en laurier

Viva La Vida Shiraz-Malbec (Argentinië)  –  € 4.10  –  € 21.00
Rond, zacht en vol tegelijk met aroma’s  van pruimen, aardbei. Met tonen van vanille en kruiden

Marques De Riscal Crianza Rioja (Spanje)  –  € 4.95  –  € 25.00
Frisse volle wijn van de Tempranillo druif. Aroma’s van rode bes en vanille met een mooie lange afdronk

Carnivor Cabernet Sauvignon (Californië)  –  € 5.75  –  € 29.00
“Carnivor staat bovenaan de voedselketen“ uitermate geschikt bij gegrild vlees. Een bijna inkt zwarte wijn, groots en complex van karakter. Smaak van donker fruit, bessen, koffie, mokka en eiken en toch een soepele afdronk

Cheval Noir Saint-Emilion (Frankrijk)  –  € 42.50
Klassieke Bordeaux  uit de prachtige streek Saint-Emilion. Van de Merlot, Grolleau en Cabernet Sauvignon druif. Diep rood, robuust en complex en een aangename frisse fruitige neus. Nobel, rijp, robuust, rijk, complex, diepgang en een lange afdronk