Jaap Touwen: de parel van De Dikke van Dale!

Naast de ondernemer wil de Café Top 100 ook graag de medewerkers in het zonnetje zetten. Zij zijn immers het visitekaartje van de zaak. Daarom vroegen we aan alle cafés in de Café Top 100 2019 om hun Parel te nomineren. Uit de inzendingen koos de redactie van Misset Horeca de leukste, mooiste of beste motivatie. De parel van 2019 is niemand minder dan onze eigen Jaap Touwen.

Het samenstellen van een ‘Bierboek’ verhoogde de omzet. Maar ook het begeleiden van leerlingen in het bedrijf, de zoektocht naar nieuwe concepten en het complete ontwikkelingsplan voor De Dikke van Dale zijn een schot in de roos. Voor Jacquelina en Emiel Dijkstra is hun bedrijfsleider Jaap Touwen een terechte parel.

V olgens Jacquelina Dijkstra, samen met haar man Emiel eigenaar van De Dikke van Dale, staat hun bedrijfsleider Jaap Touwen aan de basis van het succes van bier in hun Leeuwarder café.

‘In het begin van het jaar is ons Bierboek uitgekomen, met daarin 86 bieren. Dit boekwerk is ontworpen door Jaap en Emiel. Overzichtelijk en goed werkbaar voor onze medewerkers. Ook merken we dat gasten het boek gelijk pakken. De bieromzet is hierdoor enorm gestegen.’ De Dikke van Dale is van 26 biersoorten nu naar 86 gegaan.