De dinerkaart
Sfeervol dineren
Onze open keuken biedt een verscheidenheid aan heerlijk verse gerechten. Zowel aan de vlees-, visliefhebber en vegetariër is gedacht
De dinerkaart
Sfeervol dineren
Onze open keuken biedt een verscheidenheid aan heerlijk verse gerechten. Zowel aan de vlees-, visliefhebber en vegetariër is gedacht
soepen
Geserveerd met brood en kruidenboter.
Mosterdsoep (ook vegetarisch te bestellen) – geserveerd met Friese droge worst en honing
7.25
Mosterdsoep (ook vegetarisch te bestellen) – geserveerd met Friese droge worst en honing
7.25
Mosterdsoep (ook vegetarisch te bestellen) – geserveerd met Friese droge worst en honing
7.25
Tomatensoep – geserveerd met crème fraîche, croutons en basilicumolie
7.25
Tomatensoep – geserveerd met crème fraîche, croutons en basilicumolie
7.25
Tomatensoep – geserveerd met crème fraîche, croutons en basilicumolie
7.25
Salades
Salade burrata – sla, cherrytomaten, burrata, basilicum en crème di balsamico
17.50
Salade burrata – sla, cherrytomaten, burrata, basilicum en crème di balsamico
17.50
Salade burrata – sla, cherrytomaten, burrata, basilicum en crème di balsamico
17.50
Vissalade – sla, komkommer, tomaat, radijs, zalm, feta, gehakte ui, citroenmayonaise en krokante tuinbonen
18.75
Vissalade – sla, komkommer, tomaat, radijs, zalm, feta, gehakte ui, citroenmayonaise en krokante tuinbonen
18.75
Vissalade – sla, komkommer, tomaat, radijs, zalm, feta, gehakte ui, citroenmayonaise en krokante tuinbonen
18.75
Caesar salade – littlegem, chicken dippers, Parmezaanse kaas, gehakte ui, croutons, bacon en caesardressing
17.00
Caesar salade – littlegem, chicken dippers, Parmezaanse kaas, gehakte ui, croutons, bacon en caesardressing
17.00
Caesar salade – littlegem, chicken dippers, Parmezaanse kaas, gehakte ui, croutons, bacon en caesardressing
17.00
VOORGERECHTEN
Broodplankje met diverse smeersels
7.25
Broodplankje met diverse smeersels
7.25
Broodplankje met diverse smeersels
7.25
Trio van vis – zalm, forel, rivierkreeft, radijs, komkommer, croutons en citroenmayonaise
13.75
Eeuwige Jeugd Bullebak
Trio van vis – zalm, forel, rivierkreeft, radijs, komkommer, croutons en citroenmayonaise
13.75
Eeuwige Jeugd Bullebak
Trio van vis – zalm, forel, rivierkreeft, radijs, komkommer, croutons en citroenmayonaise
13.75
Eeuwige Jeugd Bullebak
Caprese – tomaat, burrata, basilicum, oregano, balsamico en toast
12.75
Caprese – tomaat, burrata, basilicum, oregano, balsamico en toast
12.75
Caprese – tomaat, burrata, basilicum, oregano, balsamico en toast
12.75
Bruschetta – bruschetta met parmaham, salsa verde en balsamicodressing
11.50
Bruschetta – bruschetta met parmaham, salsa verde en balsamicodressing
11.50
Bruschetta – bruschetta met parmaham, salsa verde en balsamicodressing
11.50
Rundercarpaccio – truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en krokante tuinbonen
14.50
Rundercarpaccio – truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en krokante tuinbonen
14.50
Rundercarpaccio – truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en krokante tuinbonen
14.50
Gamba-pannetje – gamba's gebakken in knoflookolie geserveerd met brood
13.75
Gamba-pannetje – gamba's gebakken in knoflookolie geserveerd met brood
13.75
Gamba-pannetje – gamba's gebakken in knoflookolie geserveerd met brood
13.75
Bijgerechten
Rauwkostsalade – met pesto, sla, komkommer, tomaat, olijven en feta
4.50
Rauwkostsalade – met pesto, sla, komkommer, tomaat, olijven en feta
4.50
Rauwkostsalade – met pesto, sla, komkommer, tomaat, olijven en feta
4.50
Veggies – gegrilde groenten van de broiler
4.50
Veggies – gegrilde groenten van de broiler
4.50
Veggies – gegrilde groenten van de broiler
4.50
Friet Parmezaan – friet met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
6.75
Friet Parmezaan – friet met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
6.75
Friet Parmezaan – friet met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
6.75
Zoete aardappelfriet – geserveerd met truffelmayonaise
6.50
Zoete aardappelfriet – geserveerd met truffelmayonaise
6.50
Zoete aardappelfriet – geserveerd met truffelmayonaise
6.50
Hoofdgerechten
Geserveerd met friet.
Vlees
Vanaf twee personen: Black Angus biefstuk, zalm, gamba's, bavette, saté, gegrilde groenten en twee sauzen naar keuze
SURF & TURF PLANk
39.50 p.p.
Vanaf twee personen: Black Angus biefstuk, bavette, spareribs, varkenshaas, gegrilde groenten en twee sauzen naar keuze
GRILLPLANK
42.50 p.p.
De Dikke burger – little gem, tomaat, rode ui, augurk, bacon, ei, cheddar, BBQ-saus op een brioche bo
19.00
De Dikke burger – little gem, tomaat, rode ui, augurk, bacon, ei, cheddar, BBQ-saus op een brioche bo
19.00
De Dikke burger – little gem, tomaat, rode ui, augurk, bacon, ei, cheddar, BBQ-saus op een brioche bo
19.00
Saté van kippendijen – met satésaus, cassave, atjar en gebakken uitjes
21.00
Saté van kippendijen – met satésaus, cassave, atjar en gebakken uitjes
21.00
Saté van kippendijen – met satésaus, cassave, atjar en gebakken uitjes
21.00
Spareribs – gemarineerd met een lak van smokey BBQ-saus geserveerd met aioli en chilisaus
28.00
Spareribs – gemarineerd met een lak van smokey BBQ-saus geserveerd met aioli en chilisaus
28.00
Spareribs – gemarineerd met een lak van smokey BBQ-saus geserveerd met aioli en chilisaus
28.00
Varkenshaas – met gebakken champignons, bacon, ui en champignonsaus
23.50
Delirium Tremens
Varkenshaas – met gebakken champignons, bacon, ui en champignonsaus
23.50
Delirium Tremens
Varkenshaas – met gebakken champignons, bacon, ui en champignonsaus
23.50
Delirium Tremens
Broiler
Saus naar keuze
Bavette – steak uit de flank
28.50
Bavette – steak uit de flank
28.50
Bavette – steak uit de flank
28.50
Tomahawk – 500 gram gemarmerde rib-eye aan het been
45.00
Westmalle Dubbel
Tomahawk – 500 gram gemarmerde rib-eye aan het been
45.00
Westmalle Dubbel
Tomahawk – 500 gram gemarmerde rib-eye aan het been
45.00
Westmalle Dubbel
Black Angus Biefstuk – biefstuk afkomstig van een Black Angus rund
28.00
Black Angus Biefstuk – biefstuk afkomstig van een Black Angus rund
28.00
Black Angus Biefstuk – biefstuk afkomstig van een Black Angus rund
28.00
Liefhebber van ultiem sappig vlees? We maken het voor u klaar in onze Broiler. Deze unieke gesloten grill - geïmporteerd uit Amerika - bereikt een temperatuur van maar liefst 1000°C. Dankzij die enorme hitte schroeit het vlees meteen dicht. Zo blijven alle sappen en smaken behouden. We laten het even rusten voor we serveren. Vervolgens kunt u genieten van mals vlees zoals u dat nog nooit eerder geproefd heeft.
Vis
Fish and Chips – in beslag gefrituurde kabeljauwfilet met ravigotesaus
22.00
VanDaal limoncello
Fish and Chips – in beslag gefrituurde kabeljauwfilet met ravigotesaus
22.00
VanDaal limoncello
Fish and Chips – in beslag gefrituurde kabeljauwfilet met ravigotesaus
22.00
VanDaal limoncello
Sliptong (2 stuks) – geserveerd met krieltjes, geglaceerd in een boter van peterselie & kappertjes. Geserveerd met ravigotesaus
en groene groenten
24.00
Sliptong (2 stuks) – geserveerd met krieltjes, geglaceerd in een boter van peterselie & kappertjes. Geserveerd met ravigotesaus
en groene groenten
24.00
Sliptong (2 stuks) – geserveerd met krieltjes, geglaceerd in een boter van peterselie & kappertjes. Geserveerd met ravigotesaus
en groene groenten
24.00
Zalmfilet – op de huid gebakken zalm met zeekraal, bimi en trostomaatjes geserveerd met Hollandaisesaus
25.00
Zalmfilet – op de huid gebakken zalm met zeekraal, bimi en trostomaatjes geserveerd met Hollandaisesaus
25.00
Zalmfilet – op de huid gebakken zalm met zeekraal, bimi en trostomaatjes geserveerd met Hollandaisesaus
25.00
Vegetarisch
Aziatische wok (noodles) – met noodles, gerookte groenten, sesamzaadjes en teriyakisaus
17.00
Aziatische wok (noodles) – met noodles, gerookte groenten, sesamzaadjes en teriyakisaus
17.00
Aziatische wok (noodles) – met noodles, gerookte groenten, sesamzaadjes en teriyakisaus
17.00
Geroosterde bloemkool – geserveerd met een harissamarinade,
granaatappelpitjes en amandelschaafsel
18.00
Two Chefs Brewing Funky Falcon
Geroosterde bloemkool – geserveerd met een harissamarinade,
granaatappelpitjes en amandelschaafsel
18.00
Two Chefs Brewing Funky Falcon
Geroosterde bloemkool – geserveerd met een harissamarinade,
granaatappelpitjes en amandelschaafsel
18.00
Two Chefs Brewing Funky Falcon
Kindergerechten
Te bestellen tot en met 12 jaar.
Pannenkoek – geserveerd met stroop en poedersuiker
6.50
Pannenkoek – geserveerd met stroop en poedersuiker
6.50
Pannenkoek – geserveerd met stroop en poedersuiker
6.50
Kipspies – met appelmoes
9.75
Kipspies – met appelmoes
9.75
Kipspies – met appelmoes
9.75
Friet – met frikandel of kroket
7.75
Friet – met frikandel of kroket
7.75
Friet – met frikandel of kroket
7.75
Kinderijsje – met twee soorten ijs, fruit en spikkels
5.00
Kinderijsje – met twee soorten ijs, fruit en spikkels
5.00
Kinderijsje – met twee soorten ijs, fruit en spikkels
5.00
Desserts
Koffie met friandises
8.75
Koffie met friandises
8.75
Koffie met friandises
8.75
Dame Blanche – klassiek dessert met vanille-ijs en
pure chocoladesaus
8.50
Dame Blanche – klassiek dessert met vanille-ijs en
pure chocoladesaus
8.50
Dame Blanche – klassiek dessert met vanille-ijs en
pure chocoladesaus
8.50
Monchou – met kersen en yoghurtbosvruchtenijs
9.75
Monchou – met kersen en yoghurtbosvruchtenijs
9.75
Monchou – met kersen en yoghurtbosvruchtenijs
9.75
Friese Tiramisu – met Fryske Dumkes en Berenburg
8.50
Friese Tiramisu – met Fryske Dumkes en Berenburg
8.50
Friese Tiramisu – met Fryske Dumkes en Berenburg
8.50









In het hart van Leeuwarden vindt u De Dikke van Dale, waar smaak en gezelligheid samenkomen.
Contactgegevens
Openingstijden
maandag
11.00 - 01.00
dinsdag
11.00 - 01.00
woensdag
11.00 - 01.00
donderdag
11.00 - 03.00
vrijdag
11.00 - 03.00
zaterdag
10.00 - 03.00
zondag
12.00 - 01.00
Onze keuken is iedere dag geopend en sluit om 22.00 uur
In het hart van Leeuwarden vindt u De Dikke van Dale, waar smaak en gezelligheid samenkomen.
Openingstijden
maandag
11.00 - 01.00
dinsdag
11.00 - 01.00
woensdag
11.00 - 01.00
donderdag
11.00 - 03.00
vrijdag
11.00 - 03.00
zaterdag
10.00 - 03.00
zondag
12.00 - 01.00
Onze keuken is iedere dag geopend en sluit om 22.00 uur
Contactgegevens
Openingstijden
maandag
11.00 - 01.00
dinsdag
11.00 - 01.00
woensdag
11.00 - 01.00
donderdag
11.00 - 03.00
vrijdag
11.00 - 03.00
zaterdag
10.00 - 03.00
zondag
12.00 - 01.00
Onze keuken is iedere dag geopend en sluit om 22.00 uur
Contactgegevens
©
2025
GRAND CAFE DE DIKKE VAN DALE .
Online zichtbaar door Brandski.